• facebook
  • twitter
  • flickr

Accessibilitat


Objectius

L'objectiu de l'Ajuntament de Barcelona és que totes les persones, amb independència de la seva discapacitat, la seva edat o que accedeixin al web des de tecnologies poc convencionals, puguin navegar per les pàgines del portal Web http://www.bcn.cat, en aquest cas des del web http://www.ciajbcn.cat sense trobar dificultats d'accés.


Per aconseguir aquest objectiu, es tenen en compte les pautes d'accessibilitat (Web Content Accessibility Guidelines versió 1.0) establertes pel grup de treball WAI (Web Accessibilitty Initiative) que pertany al W3C (World Wide Web Consortium).

 


Noves funcionalitats

Algunes de les funcionalitats que s'han implementat en el lloc web http://www.ciajbcn.cat per permetre accedir a tots els continguts són:

Les característiques visuals del portal (tipus de lletra, color de la font i fons) s'han definit mitjançant el full d'estils per a què la persona usuària pugui ajustar el text a les seves preferències.


Les mides de les fonts s'han definit amb unitats relatives per a què es pugui ampliar o disminuir des de les opcions del navegador. En la següent taula es pot consultar com modificar la mida de les fonts en els navegadors més utilitzats:

 

Com modificar la mida de lletra
 NavegadorAcció de menú
Logos navegadorsFirefoxVeure > Mida del text > Incrementar
Internet ExplorerVeure > Mida del text > Més gran
Internet Explorer MobileVeure > Zoom > Més gran
KonquerorVisualitza > Augmenta la font / Minva la font
OperaVisualiza > Zoom > %
SafariView > Make text bigger

 

Si una persona usuària accedeix al web http://www.ciajbcn.cat amb un navegador que no suporta el full d'estils, no suposarà cap dificultat, ja que s'han desenvolupat les pàgines per tal d'oferir un recurs d'accés, si no existís aquest suport.


Les pàgines tenen una estructura clara, tan per a l’usuari, que pot veure tot el contingut, com per a qui llegeix la informació amb un lector de pantalla, usuaris que desactiven el full d’estils, etc. Sota aquest objectiu, s’han definit els encapçalaments de secció, les llistes i tots els elements que ajuden a la comprensió general del lloc web


Diferents formats i noves tecnologies

Aprofitant el gran avenç de les noves tecnologies, l’Ajuntament de Barcelona ofereix al ciutadà serveis, aplicacions i documents en nous formats que en ocasions requereixen d’un programa (software) o d’un plugin per poder accedir al seu contingut. En tots els casos el suport és gratuït i d’accés lliure. Si el ciutadà no disposa d’aquests recursos pot accedir als següents recursos web per descarregar-los:

 

Recursos per a descarregar
Recursos per a descarregar

Format Flash:
Descarregar el connector Flash

 

Real / Media Player:
Descarregar el reproductor Windows Media
Descarregar el reproductor Real Player

logo realplayer

Format Flash per animacions o integració multimèdia:

logo flash

Format PDF per a documents de text o dades.
Acrobat PDF

logo pdf

 

 

Contactar

Des de l’Ajuntament de Barcelona demanem la seva col·laboració per a què el contingut del lloc web sigui accessible per a totes les persones. Per tant, si troba dificultats d’accés a la informació o desitja transmetre’ns algun suggeriment de millora, contacti amb nosaltres mitjançant la direcció de correu: ciaj@bcn.cat.